ΑΡΧΙΚΗ   Η ΕΤΑΙΡΙΑ   ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   ΕΡΓΑ   ΝΕΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ       Russian FrenchGermanItalian

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Χαλκιδική
Κατοικία με GHP στην περιοχή Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Χαλκιδική
Σπείρες γεωεναλλάκτη
Στην εγκατάσταση στις Σέρρες εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνδυασμός γεωθερμικού με αερόψυκτο εναλλάκτη θερμότητας. Ένας εναλλάκτης αέρος-νερού είναι συνδεμένος παράλληλα στον γεωθερμικό εναλλάκτη. Κατάλληλος αυτοματισμός συγκρίνει συνεχώς τις θερμοκρασίες γης και αέρα και αναλόγως θέτει σε λειτουργία ή διακόπτει τον αερόψυκτο εναλλάκτη. Αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι να εξοικονομείται η θερμική ενέργεια της γης κατά τη διάρκεια των θερμών χειμερινών ημερών ενώ συγχρόνως η πλεονάζουσα θερμότητα διοχετεύεται στη γη η οποία δρα σαν θερμοσυσσωρευτής που μπορεί να αποδόσει επιπλέον ποσά θερμότητας κατά τις ψυχρές μέρες.

Το κόστος του πετρελαίου (10€ ημερησίως) προκύπτει από στοιχεία του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Το κόστος χρήσης της εγκατάστασης GHP (3,8€ ημερησίως) προκύπτει από μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας τοποθετημένο στον ηλεκτρικό πίνακα της GHP και από τα τρέχοντα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Χαλκιδική
Γεωθερμική Αντλία Θερμότητας
Κομοτηνή
Κτίριο επιχείρησης με GHP στην περιοχή Κομοτηνής.
Κομοτηνή
Γεώτρηση κατακόρυφου εναλλάκτη
Κομοτηνή
Κατακόρυφος γεωεναλλάκτης στην τελική μορφή.
Κομοτηνή
Τοποθέτηση γεωεναλλάκτη στη γεώτρηση
Στην εγκατάσταση στην Κομοτηνή εφαρμόζεται συνδυασμός γεωθερμικού με αερόψυκτο εναλλάκτη θερμότητας καθώς και ηλιακών συλλεκτών. Το σύστημα έχει την αρχιτεκτονική της σημείωσης 1 με πρόσθετο στοιχείο την εκμετάλλευση και της χειμερινής ηλιοφάνειας για τη θέρμανση του νερού που θερμαίνει το κτίριο το χειμώνα. Όλα τα συστήματα λειτουργούν εντελώς αυτόματα, αλλά και προστατεύονται από τους παγετούς, καθώς ελέγχονται από την ειδική ηλεκτρονική μονάδα (PLC) και τα κατάλληλα αισθητήρια.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ
ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΤΕΣΤ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ (THERMAL RESPONSE TEST)

 


  ΑΜ Κατασκευαστική   Μιαούλη 42, Θεσσαλονίκη   Κινητό : 6972 206166, 6974 069929   e-mail : info@amkat.gr
  
© 2005-2017 AM Κατασκευαστική. All rights reserved.Powered by