ΑΡΧΙΚΗ   Η ΕΤΑΙΡΙΑ   ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   ΕΡΓΑ   ΝΕΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ       Russian FrenchGermanItalian

ΨΥΞΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η θερμότητα που εκλύεται από την καύση του φυσικού αερίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ψύξης νερού σε ειδικές συσκευές που ονομάζονται ψύκτες απορρόφησης. Το παραγόμενο ψυχρό νερό χρησιμοποιείται για κλιματισμό χώρων όπως και το ψυχρό νερό των συμβατικών ηλεκτροκίνητων ψυκτών.

Οι περισσότεροι ψύκτες απορρόφησης χρησιμοποιούν την ενέργεια του φυσικού αερίου, αν και υπάρχουν συσκευές που εκμεταλλεύονται θερμό νερό από διάφορες πηγές ή ατμό ή ανακτημένη θερμότητα από εγκαταστάσεις μηχανών εσωτερικής καύσης ή στροβιλομηχανών. Το μεγάλο πλεονέκτημα των ψυκτών απορρόφησης είναι η αμελητέα κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η οποία χρησιμοποιείται μόνο για τη λειτουργία αντλίας νερού της μονάδας απορρόφησης. Παράλληλα ο ψύκτης δεν έχει παρά ελάχιστες φθορές και ανάγκη συντήρησης καθώς δεν έχει κινούμενα μέρη (κινητήρες κλπ). Αυτό τον καθιστά πολύ αξιόπιστο και του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί συνεχώς για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα και σε μεγάλα φορτία, χωρίς να εμφανίζει φαινόμενα «κόπωσης». Η ASHRAE, παγκόσμια οργάνωση για θέματα κλιματισμού, δίνει για τους ψύκτες απορρόφησης, μέσο χρόνο μεταξύ δύο διαδοχικών συντηρήσεων τα είκοσι τρία έτη, βάσει στατιστικών. Είναι φανερό λοιπόν το οικονομικό όφελος που προκύπτει από αυτή την παράμετρο.

Οι συμβατικοί ψύκτες με ηλεκτροκίνητο συμπιεστή χρησιμοποιούν ως ψυκτικό φορέα υγρά μη φιλικά στο περιβάλλον όπως CFC και HCFC, που όσο και αν εξελίσσονται προς την κατεύθυνση της οικολογικής λειτουργίας, είναι βλαπτικά για το περιβάλλον. Οι ψύκτες απορρόφησης χρησιμοποιούν νερό και βρωμιούχο λίθιο (LiBr). Το βρωμιούχο λίθιο είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και δεν προκαλεί καμία επιβάρυνση.

Φυσικό αέριο ή Diesel για συμβατικό ψύκτη

Αν οι συνθήκες απαιτούν ψύξη με λειτουργία συμπιεστή δηλαδή συμβατικό σύστημα και η λειτουργία με ηλεκτρισμό είναι αδύνατη ή μη επιθυμητή, έχουμε τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε ψύκτη με συμπιεστή περιστρεφόμενο από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτός μπορεί να χρησιμοποιεί για καύσιμο είτε πετρέλαιο, όπως τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, είτε φυσικό αέριο. Οδηγούμενος από κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο συμπιεστής έχει τη δυνατότητα εύκολης ρύθμισης της ταχύτητας περιστροφής παράμετρος που συμβάλλει πολύ στην οικονομική λειτουργία όπως τα ηλεκτρικά συστήματα με inverter.

Η ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ θα βρίσκεται κοντά σας για να βρούμε μαζί τη λύση που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας και να την υλοποιήσουμε.

 
ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ
ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ Ν.4178/2013
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΌΙΚΟΝ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΨΥΞΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  ΑΜ Κατασκευαστική   Μιαούλη 42, Θεσσαλονίκη   Κινητό : 6972 206166, 6974 069929   e-mail : info@amkat.gr
  
© 2005-2017 AM Κατασκευαστική. All rights reserved.Powered by