ΑΡΧΙΚΗ   Η ΕΤΑΙΡΙΑ   ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   ΕΡΓΑ   ΝΕΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ       Russian FrenchGermanItalian

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στην ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ είμαστε πεπεισμένοι ότι η εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινή ανθρώπινη δραστηριότητα, αποτελεί Δείκτη Πολιτισμού. Συνεπώς προωθούμε και στηρίζουμε όπου είναι εφικτό μεθόδους για εξοικονόμηση ενέργειας και κατ' επέκταση οικονομία για τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης και μακροσκοπικά περιορισμό των εκροών συναλλάγματος για την αγορά των πανάκριβων και εξαντλούμενων ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο, μαζούτ κλπ). Σήμερα που η έκφραση «μαύρος χρυσός» είναι ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ, τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας αποτελούν ανάγκη μάλλον παρά πολυτέλεια.

Ηλιακοί συλλέκτες

Οι ηλιακοί συλλέκτες αποτελούν ένα πιο κομψό τρόπο για να πετύχουμε το έργο των αντιαισθητικών, ογκωδών ηλιακών θερμοσιφώνων. Οι συλλέκτες τοποθετούνται στο δώμα το κτιρίου, στις κεραμοσκεπές ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια όπου προσπίπτει ηλιακή ακτινοβολία. Διαθέτουν κυκλώματα νερού που κυκλοφορεί συνεχώς μεταξύ αυτών και του μπόιλερ το οποίο μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στο χώρο ώστε να μην μας ενοχλεί είτε εργονομικά είτε αισθητικά. Έτσι έχουμε εντελώς δωρεάν το ζεστό νερό χρήσης στις μέρες ηλιοφάνειας.

Ηλιακά Προθερμασμένος Αέρας εξαερισμού

Υπάρχει μια απλή και συνάμα πολύ αποτελεσματική μέθοδος για θέρμανση του εισερχόμενου αέρα του συστήματος εξαερισμού κτιρίων. Η Νότια ή/και η ανατολική πλευρά του κτιρίου καλύπτεται αν είναι εφικτό από μεταλλικές επιφάνειες μαύρου χρώματος που απέχει κάποια προεπιλεγμένη απόσταση από τον τοίχο δημιουργώντας κατάλληλο διάκενο. Όλη η επιφάνειά τους φέρει οπές κατάλληλης διαμέτρου που επιτρέπουν την εισροή του εξωτερικού αέρα στο χώρο μεταξύ του τοίχου και των μεταλλικών επιφανειών. Ο ανεμιστήρας του εξαερισμού αναρροφά τον ζεστό αέρα από το διάκενο και τον εισάγει είτε απευθείας στο χώρο, κάνοντας έτσι μέγιστη οικονομία, είτε αφού περάσει από συμβατική κλιματιστική μονάδα, ανάλογα με τη θερμοκρασία που αποκτά από το διάκενο. Το σύστημα ελέγχεται αυτόματα με θερμόμετρα και θερμοστάτες. Παράλληλα, ο απορριπτόμενος στο περιβάλλον αέρας από τον εξαερισμό, έχει τη θερμοκρασία του χώρου για την οποία έχουμε ξοδέψει αρκετά χρήματα ώστε να τη «φέρουμε» στα επιθυμητά επίπεδα είτε ψύχοντας είτε θερμαίνοντας τον αέρα. Έτσι, απορρίπτοντας τον εσωτερικό αέρα χωρίς επεξεργασία είναι σαν να «πετάτε τα χρήματά σας από το παράθυρο». Η ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ επεμβαίνει και σε αυτές τις απώλειες θερμότητας εγκαθιστώντας εναλλάκτες θερμότητας που δεσμεύουν τη θερμότητα του απορριπτόμενου αέρα και την επανεισάγουν στο χώρο σας πετυχαίνοντας έτσι σημαντικά ποσοστά οικονομίας. Το καλοκαίρι το σύστημα δεν απορροφά φυσικά το ζεστό αέρα του διακένου. Έτσι, ο αέρας που εγκλωβίζεται στο διάκενο μένει ακίνητος δημιουργώντας ένα μονωτικό στρώμα μεταξύ του κτιρίου και του ήλιου οπότε έχουμε σαφώς κέρδος και το καλοκαίρι.

Μεταφορά θερμότητας προς ψυχρότερα σημεία

Θα έχετε προσέξει το καλοκαίρι πόσο ψυχρότερο είναι το υπόγειό σας σε σύγκριση με τα ανώτερα επίπεδα του κτιρίου. Αν υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση στο χώρο μπορούμε να μεταφέρουμε δροσιά από το ψυχρό περιβάλλον του υπογείου. Η μέθοδος λέγεται «θερμική εξισορρόπηση». Το σύστημα συνδυάζεται περίφημα με τα συστήματα Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας. Στα τέλη της άνοιξης και στις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού, οπότε υπάρχουν μεν ανάγκες για ψύξη αλλά όχι έντονες, είναι δυνατό να αποβάλλονται σημαντικά ποσά θερμότητας από το χώρο οδηγούμενα στη γη χωρίς τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτός ο δωρεάν κλιματισμός καλείται «φυσικός δροσισμός» και προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Εξαερισμός, κλιματισμός με μετατόπιση αέρα.

Μια πολύ αποδοτικότερη μέθοδος σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα είναι η προσαγωγή του επεξεργασμένου αέρα στο δάπεδο του χώρου και η απαγωγή του από την οροφή. Τα οφέλη είναι πολλαπλά: Κατ' αρχήν μπορούμε να παρέχουμε τον αέρα με θερμοκρασία πλησιέστερη στην επιθυμητή του χώρου, γιατί το προσωπικό ζει πιο κοντά στο δάπεδο παρά στην οροφή. Άρα δεν χρειάζεται να παρέχουμε πιο θερμό αέρα το χειμώνα και πιο ψυχρό το καλοκαίρι ώστε να φτάνει χαμηλά σε ικανοποιητική θερμοκρασία. Επιπλέον το καλοκαίρι, απάγοντας αέρα από την οροφή και εισάγοντας στο δάπεδο, απορρίπτουμε όλη τη θερμότητα που εκλύουν τα φωτιστικά σώματα. Επίσης, λόγω της ιδιότητας του θερμού αέρα να ανεβαίνει, αποβάλλουμε μεγαλύτερα θερμικά φορτία. Έχουμε δηλαδή τριπλό κέρδος από τη χρήση της μεθόδου. Φυσικά εισάγουμε περισσότερο νωπό αέρα με τον τρόπο αυτό, που συμβάλει και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Το χειμώνα που η μέθοδος θα οδηγούσε σε απώλεια του θερμού αέρα, χρησιμοποιείται εναλλάκτης αέρα – αέρα για την ανάκτηση της θερμότητας. Η μέθοδος συνδυάζει περίφημα μεγάλη οικονομία και καλύτερες συνθήκες στο χώρο.

Φωτοβολταϊκά συστήματα εξοικονόμησης

Η ηλιακή ενέργεια μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στην ηλιόλουστη χώρα μας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Πρέπει να τονιστεί όμως ότι η ανεπάρκεια της παρεχόμενης ισχύος των ηλιακών συλλεκτών καθώς και η αστάθεια της παροχής λόγω της μη σταθερότητας της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας (πχ περιοδικές νεφώσεις), τους περιορίζει ως δευτερεύουσες πηγές ενέργειας. Όλα τα κρίσιμα και μεγάλα φορτία της εγκατάστασης συνδέονται στο δίκτυο της ΔΕΗ. Η ηλεκτρική ενέργεια των ηλιακών συλλεκτών όμως μπορεί να τροφοδοτήσει με επιτυχία ζεύγη φορτιστών – συσσωρευτών όπου αποθηκεύεται η ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, η εκφόρτιση των συσσωρευτών μπορεί να μας παρέχει δωρεάν φωτισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, λειτουργία τηλεοπτικών δεκτών κλπ. Η εξοικονόμηση είναι σημαντική.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις μεθόδους που μπορεί με επιτυχία να υλοποιήσει η ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας των εγκαταστάσεων των πελατών της. Έχουμε την τεχνογνωσία και την ικανότητα να εγγυούμαστε ποιότητα, αξιοπιστία, οικονομία και ταχύτητα στις κατασκευές μας.

 
ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ
ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ Ν.4178/2013
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΌΙΚΟΝ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΨΥΞΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  ΑΜ Κατασκευαστική   Μιαούλη 42, Θεσσαλονίκη   Κινητό : 6972 206166, 6974 069929   e-mail : info@amkat.gr
  
© 2005-2017 AM Κατασκευαστική. All rights reserved.Powered by