ΑΡΧΙΚΗ   Η ΕΤΑΙΡΙΑ   ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   ΕΡΓΑ   ΝΕΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ       Russian FrenchGermanItalian

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ


ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Η νέα μορφή ανανεώσιμης πηγής ενέργειας που αντικαθιστά πλήρως τη χρήση πετρελαίου αλλά και όλα τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Ήρθε η ώρα για οικονομία και ενεργειακή ανεξαρτησία.

Πλεονεκτήματα από τη χρήση - Εγγυήσεις της ΑΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ:

 • Ανεξαρτησία από το πετρέλαιο θέρμανσης.
 • Οικονομική λειτουργία με ετήσιο κόστος μικρότερο από το μισό αντίστοιχο κόστος πετρελαίου.
 • Δροσισμός χωρίς κόστος το καλοκαίρι.
 • Μηδενικό κόστος συντήρησης.
 • Χωρίς λεβητοστάσιο, καμινάδες, δεξαμενή πετρελαίου, ρύπους και έξοδα συντήρησης.
 • Δυνατότητα επιδότησης.
 • Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε απλά και ουσιαστικά για τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων και την αιτία της μεγάλης οικονομίας που προκύπτει από τη χρήση τους.

  Ορισμοί

  Με τον όρο «Γεωθερμία», θα μπορούσε να δημιουργηθεί σύγχυση, διότι ο όρος αναφέρεται στη θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της γης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως γεωθερμία ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας θερμότητας επιτρέπεται η μεταφορά θερμότητας από και προς το έδαφος για παραγωγή ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης για οικιακές αλλά και ευρύτερης κλίμακας εφαρμογές.


  Τι είναι όμως η περίφημη «Γεωθερμική Αντλία Θερμότητας»;

  Πρακτικά δεν είναι τίποτε άλλο από μια μηχανή που μπορεί να μεταφέρει τη θερμότητα από τον ψυχρό χώρο στον θερμό, ή στη γλώσσα των μηχανικών, από τη «θερμή δεξαμενή» στην «ψυχρή δεξαμενή». Ακριβώς την ίδια δουλειά εκτελεί το οικιακό ψυγείο και το κλιματιστικό μηχάνημα που απαντάται στα σπίτια και στα γραφεία. Μια διαφορά που έχει το ψυγείο με το κλιματιστικό είναι το ότι στο δεύτερο μπορεί να οριστεί από το χρήστη η θερμή και ψυχρή δεξαμενή. Το καλοκαίρι ορίζουμε θερμή δεξαμενή το περιβάλλον και ψυχρή τον εσωτερικό χώρο (επιλέγοντας λειτουργία ψύξης) και το μηχάνημα αποβάλλει στο περιβάλλον τη θερμότητα του σπιτιού. Το χειμώνα ορίζουμε θερμή δεξαμενή τον εσωτερικό χώρο και ψυχρή το περιβάλλον (επιλέγοντας λειτουργία θέρμανσης) και το μηχάνημα αποβάλλει τη θερμότητα που υπάρχει στο περιβάλλον μέσα στο σπίτι.


   

  ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ
  ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

   


    ΑΜ Κατασκευαστική   Μιαούλη 42, Θεσσαλονίκη   Κινητό : 6972 206166, 6974 069929   e-mail : info@amkat.gr
    
  © 2005-2017 AM Κατασκευαστική. All rights reserved.Powered by